SØKNYHETSBREV

Legg inn din epost og motta bedehusets nyhetsbrev.KONTAKTINFO

Finsland Bedehus
4646 Finsland


Hovedstyre:
Birger Verket
Mob: 928 83 675
birger(at)verket.no
 

Ungdomsarbeider:
Silje Lien
Mob: 415 05 211

Utleie av bedehuset:
Vegar Jørgensen
Mob: 481 42 287
boydler(at)hotmail.com


Priser og info om utleie: klikk her

Bankkontnr. 3114.20.01228

*(at)=@

Veibeskrivelse.

Tilbakemelding på innhold på nettsidene til Finsland bedehus: Fyll ut skjema
 

Hilsen fra Reidun og Martin!

Her kommer en hilsen fra Reidun og Martin Haugeland i Tanzania februar 2017. De har i starten av 2017 igjen arbeidet en periode på farmen til sykehuset i Haydom....Hei.

Søndag kveld på  Mulbadaw. Det er forlengst mørkt og temperaturen er på veg nedover mot 23 grader fra et par og tredve i dag. 

Etter en lang og god frokost reiste vi til kirkes. I dag ble det kirka i Gidjila, helt sør på farmen. Ei lita landsens kirke. Kirka ble bygd for noen år siden, men har aldri blitt helt ferdig. Golvet er bare jord, vinduene mangler glass. Inventaret består av en enkel talerstol der et bein er knekt, et enkelt bord til alter med en fin, rein alterduk og benker tilhold av kronglete stokker med ei kløftegrein som bein i hver ende, eller ei plank med tre stein under. Så var der musikk, ei enkel tromme med ei pinne som stikke og et keyboard, en gitar og en stor høytaler. 

Nå har venner i Norge gitt noe penger for å kunne bygge ferdig kirke. Arbeidet er såvidt i gang.

I dag var kirka fullsatt, ca 120 personer. Et stort kor med masse ungdom som sang flott. Kirkas evangelist, en stor jovial kar med kraftig stemme forretter på Svanhild.  Evangelisten fra nobokirka talte på swahili og det ble tolket til et stemmeprakt i en utrolig fart.

Etter mye sang og tale var det ofring. Alle medlemmene i kirka gir det de har lovet i en konvolutt, vi andre gir direkte i ei korg, dersom det er penger. Er det naturalier blir det lagt på golvet. I dag var naturaliene fem egg og ei stor kvige.  Kvige ble leid inn foran alteret og sto der ei stund før den ble leid ut igjen.

Etter gudstjenesten var det auksjon på kirkebakken. De fem eggene ble solgt for 5000 shilling, ca 4 norske kroner pr egg. Jeg bød 3000, men ble overbudt av evangelisten som sa jeg skulle ha dem. Så var det kvige.  Jeg tenkte vi kunne by litt på den og la kirka få den, men før vi visste ordet av det var den solgt for 200.000 shilling, ca 800 norske kroner. En god pris.

Etter dette måtte vi være med å spise middag. Det var ris og høns kokt på bål under ei presenning like ved. Alt må fraktes hit. Vannet blir båret et par km fra en av vanntankene på farmen. Middagen smakte godt.

Da vi etter å ha kjørt langs øst og nord grensen av farmen kom heim hadde vi vært på farten vel 5 timer.

Men duverden for en flott opplevelse. I tillegg til gudstenesten fikk vi også se hvor fint hveten spirer på ca 25.000 da til nå. De siste 7000 da som er sådd spirer om noen få dager.

Enda er det 3 - 4000 da igjen å så, men det blir godt ferdig kommende uke.

I morgen skal vi til Arusha. Ca 35 mil nord og østover. Martin og Anne Margrethe skal reise heim og så skal vi hente to som skal være på farmen to tre uker.

Dette får være alt for i kveld. Ha det fint alle sammen.

Reidun og Martin. 

KALENDER


Se hele programmet for
Finsland bedehusDAGENS BIBELVERS

Dagens bibelord 22.08.2019

Gal 5,1-6

1 Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen. 2 Hør hva jeg, Paulus, sier dere: Hvis dere lar dere omskjære, vil ikke Kristus være til minste hjelp for dere. 3 Jeg erklærer igjen: Hver den som lar seg omskjære, er forpliktet til å holde hele loven. 4 Dere som vil bli rettferdige ved loven, er skilt fra Kristus; dere er falt ut av nåden. 5 Men vi venter i Ånden, ved tro, på den rettferdigheten som er vårt håp. 6 For i Kristus Jesus kommer det ikke an på om en er omskåret eller uomskåret; her gjelder bare tro som er virksom i kjærlighet.


kilde: www.bibel.no

MENINGSMÅLING
www.bedehuset.no © 2008
Levert av UCON. Oppdateres med eRedaktør